vrijdag 1 juni 2012

De laatste spannende week van mijn buitenlands avontuur!


Dag lieve vrieden

Spijtig nieuws, maar dit is de allerlaatste blog die jullie nog zullen lezen. Geen paniek ik ben op zondag 3 juni weer in België, dan vertel ik mijn spetterende verhalen allemaal live!! J

Op vrijdag 25 mei was het mijn allerlaatste stagedag. Het was niet zo leuk om afscheid te nemen, want het was super om te mogen deelnemen van het Progress-team! Ik ga het zeker missen. Ik kreeg ook van het team een super mooie I love Suriname T-shirt en het boek: Ik geloof in jou! Ook kreeg ik een super mooie collage en super leuke teksten van de scholen. Het was een mooie, leerrijke en een interessante stage met een prachtig team! Bedankt voor de fijne tijd!

Na mijn stage had ik hier nog een weekje vakantie. Ik heb natuurlijk niet stilgezeten en weet je wat ik gedaan heb??

... ik samen met Lien 5 dagen op vakantie ben geweest naar Curaçao? Van zondag 27 mei tot en met donderdag 31 mei gingen we daar genieten en vakantie nemen.

... je in Curaçao altijd en overal kan geraken? Je zwaait aan de bushalte naar een klein busje en ze brengen je overal naartoe.

... hier een gratis shuttle is van en naar de supermarkt? Je belt, ze komen je ophalen, je doet je boodschappen en ze brengen je weer terug naar huis. Wat een service! Dit wil ik ook in België! J

... we logeerden in een kleurrijke en gezellige bed en breakfast? Moonz bed en breakfast is een aanrader voor iedereen.


... Curaçao een eiland is vol met mooie en kleurrijke huizen? Blauw, geel, groen, rood, oranje, ... je vindt er alle kleuren.


... de zee (oceaan) hier super helder is? Mooie blauwe zee en zalig om in te zwemmen.

... er vele prachtige witte stranden zijn? We zijn aan enkele  stranden gaan liggen: Mambo Beach, Jan Thiel Beach, Cabana Beach, enz.

... onze vakantie veel te kort was? We hebben ervan genoten en het vloog voorbij. Het was ZALIG

... we 2 stadjes, Punda en Otrobanda (betekent andere kant), bezocht hebben? Mooie huizen, vele winkeltjes, een marktje, ... het was fijn.

... 'Dushi' een veelgebruikt woord is in Curaçao? Ze gebruiken het voor de naam van hun hond, als de bewoners iets mooi vinden, enz.

... we onze persoonlijke gids en chauffeur hadden? De broer van Lien haar directrice uit de Kangoeroeschool woont in Curaçao. Via haar zijn we met hem en zijn vrouw in contact gekomen. Wanneer ze vrij waren, hebben ze ons iets van Curaçao laten zien.

... we met alle bewoners van de B&B een barbecue gehouden hebben? Het was heel gezellig en fijn om iedereen kennis te maken.

... we hier lekker gegeten hebben? We zijn samen met Ruben en Shirley (broer en zijn vrouw van Lien haar directrice) gaan eten bij For Nassau. Hoop op een berg met prachtig uitzicht hebben we heerlijk gegeten. Ook zijn we met de moeder van de baas van de B&B lekker gaan eten op het Wilheminaplein in de stad. En elke ochtend konden we genieten van een uitgebreid en lekker ontbijt.

... we zeeleeuwen, dolfijnen, haaien en vissen gaan spotten zijn in het Sea Aquarium? Het was mooi en leuk om dit alles eens te zien.

... ze in Curaçao Papaimentu, Nederlands en Engels spreken? We kennen enkele woorden zoals 'Bon dia' (goedendag) en 'Bon Nochi' (goedenavond). Het lijkt enorm hard op het Spaans. Gelukkige konden we overal terecht met de Nederlandse taal.

... het een zalige vakantie was? Puur genieten met een stralende zon in een heel mooi land.




Mi lobe you!! Tot 3 juni mijn lieve vrienden!

Tina, Xxx

P.S: Hier een kort overzicht van enkele foto’s. Heb er wel 100000 genomen, maar deze mag je steeds bij mij thuis komen bekijken!! :D Ik kijk er al naar uit om jullie allemaal terug te zien! J