donderdag 16 februari 2012

Ervaringen week 2

Zondag 5 februari
Vandaag was het eens een echte rustige dag. Eens lekker goed uitslapen kan deugd doen. Om onze dag toch een beetje actief te maken, ruimden wij alles netjes op en deden ook onze was.
Heerlijk dat alles weer toppie was en we tetterde als echte meiden. Het was een leuke en een gezellige avond.
Morgen start er weer een nieuwe week. Wij zijn al klaar voor een nieuwe spetterende week. Wij plannen ook voor volgend weekend een leuke uitstap, hierover lees je later nog wel meer!

Maandag 6 februari
Volledig fris uitgeslapen vertrokken wij naar onze stage. Vandaag kregen wij meer informatie over onze stageopdracht. Mijn stageopdracht ziet er echt fantastisch uit, ik kan al niet wachten om eraan te beginnen! Spannend!!
Als eerste zal ik samen met Hanne eerst nog heel wat informatie doornemen, zodat wij een goede achtergrond informatie hebben over de scholen hier.
Het doornemen van de informatie over de scholenbanden is dan nu ook begonnen. Ook de volgende dagen zullen wij hier nog mee zoet zijn, maar het is allemaal super interessant. Het is ook super fijn dat wij dit samen kunnen doornemen en ondertussen profiteren wij ook van de zon. Ideaal om dit te combineren.
Vandaag hebben wij ook een planning opgesteld voor de volgende dagen en deze avond hebben we onmiddellijk een eetentje gepland. Wat is dit super fijn en lekker Surinaamse eten! Mmm lekker, ik krijg er al honger van! Wij zijn gaan eten met Jennifer en Sofie in ‘de Zus en Zo’ (Belgische studenten van Lessius Mechelen). Zij hadden ook twee Hollandse vrienden meegenomen en het was super gezellig. Dit doen we zeker nog!
Voldaan waren we zeker, maar we kregen toch ook dorst. Te voet zijn wij naar ’T vat gegaan om daar nog iets te gaan drinken en onze eerste werkdag samen af te sluiten.

Dinsdag 7 februari
Voor wij naar onze stage gingen, brachten wij onze machtiging tot kort verblijf in orde. Het VVOB/progress vertelde ons dat wij vroeg genoeg moesten gaan om lange wachttijden te vermijden.
We zetten onze wekker en we stonden in de vroege uurtjes in het loket. We namen een nummertje en wachten onze beurt af. We bleven braaf wachten en wachten, na vier lange uren was het eindelijk onze beurt. We kwamen aan het loket en de mensen werken rustig en regelmatig namen ze een pauze of ze telefoneerde eerst naar een vriend. Het was grappig om te zien hoe rustig ze hier werkte, maar deze vier uren duurde enorm lang. We fietsten rustig in het zonnetje weer naar huis.
Eenmaal thuisgekomen installeerden wij ons op het terras, neen niet voor gezellig iets te drinken of een koekje te eten. We namen nog heel wat informatie door over de scholenbanden. Uiteindelijk kwam er wel een koekje aan te pas.
Na het harde werk vond Renny (huisbaas) dat wij beloond mochten worden. Ze kookte voor ons een lekker kipje met rijst en komkommers met puisten op. Het smaakt helemaal anders dan een komkommer die wij kennen vanuit België. Deze groenten werden in azijn klaargemaakt. Het was voor ons een zeer speciale smaak, die wij nog niet kenden.
Onze buiken waren weer goed gevuld en we werkten deze avond nog wat verder aan onze reflectieverslagen voor onze school in België. Na het vele typen, hielden Hanne en ik een arm -worstel wedstrijd en we deden nog andere leuken dingen. Het was een leuke gezellige avond en we kropen in ons bed.

Woensdag 8 februari
Vandaag heb ik samen met Hanne gewerkt aan enquêtes in verband met scholenbanden en ICT. Het was geen makkelijke opdracht, maar wij zijn fier op het eindresultaat. Spannend wachten wij op de ingevulde enquêtes van de verschillende scholen.
Na het harde werk zijn wij nog even naar het centrum gefietst. Als eerste naar de fietsenmaker, want Lien haar fietsband was volledig kapot. De fietsen waren weer volledig in orde dus we zetten onze tocht weer verder. We kwamen aan in het centrum en Hanne kon niet weerstaan aan super mooie sandalen.
’s Avonds hebben wij nog lekker eten gemaakt (een lekker selder soepje). Er zat super veel selder in de soep, maar het was lekker.

Donderdag 9 februari
Vandaag ben ik op bezoek gegaan in de Tompsonschool, dit is het speciaal onderwijs hier in Suriname. We kregen hier informatie over de verschillende stoornissen van leerlingen. Op het einde vulden wij in hoe wij in België omgaan met straffen en maatregelen. We merkten hier toch een aantal verschillen op.
Tijdens deze infosessie kregen wij ook een duidelijker beeld over hoe zij de scholenbanden zien. Op het einde van de presentatie en kennismaking met de school kregen wij een verassing mee naar huis. De school had voor ons lekkere bakabana’s gemaakt en een waterijsje met ons meegegeven. In het warme weer smaakte dit enorm. Dank u wel!
’s Middags heeft Renny ons Borgoe leren kennen. Samen gezellig nog wat vertellen en op deze manier leerden wij Suriname nog een beetje beter kennen.

Vrijdag 10 februari
Vandaag hebben wij de leerplannen doorlopen en ook gekopieerd. De leerplannen in België zijn helemaal anders dan hier in Suriname. Echt het zijn enorm grote verschillen!
In de namiddag hebben wij ons huisje opgeruimd en onze kledij gewassen en natuurlijk ook lekker eten gemaakt.
Na het avondmaal, maakten wij onze rugzakken klaar, stopten onze hangmatten weg en we maakten ons klaar voor onze allereerste uitstap naar DANTA BAI. 

1 opmerking:

  1. Tina meid ik merk dat het je daar zalig afgaat! Ik mis je heel hard, nu kan ik het zeker gebruiken!!

    Dringend skypen!!

    Hou van uuu! Nele

    BeantwoordenVerwijderen