vrijdag 17 februari 2012

Het paradijs = Danta Bai

Danta Bai was = Paradijs


Ik had nooit gedacht dat het paradijs echt bestond, maar ik heb het zelf met mijn eigen ogen kunnen vaststellen. Wow, niet enkel in de jommekes-stripboeken bestaat het paradijs. Danta Bai = PARADIJS!


Beelden zeggen meer dan woorden!
Het was onze eerste trip in Suriname vanaf 11 februari tot en met 13 februari 2012. 
Gezellig met z’n 10 in een busje rijden op asfalt, maar ook op minder verharde wegen.
Het was vanaf de eerste tot de laatste minuut genieten van het PRACHTIGE uitzicht!
Nadat onze hangmatten opgehangen waren trokken we onze bikini aan om te gaan baden in de stroomversnelling! Letterlijk vertaald betekend ‘Danta Bai’ ‘de snelle stroomversnelling’. Dit voelden wij ook onmiddellijk en we zorgen ervoor dat we onze bikini niet kwijtspeelden.
Samen genoten wij van het heerlijke water en nadat we helemaal ontspannen waren vertrokken we naar een klein dorpje . We zetten voor de eerste keer stappen in de jungle. We genoten hier ook van de mooie natuur.

We kwamen aan in het eerste dorpje. Onze gids en goede vriend Ali, leerden ons snel enkele woorden. We begroeten de mensen steeds.



















Enkele Saramacaanse woorden: (Um denoo = goedemiddag/avond, Duumundo = tot ziens.) We leerden nog enkele woorden, maar die kon ik niet onthouden. Het is geen eenvoudig taaltje.

 Hierna keerden we terug naar het dorp waar onze gids ons een paar leuke planten liet zien! Eerst leerden we over de 'schijtnoot'. Een klein nootje dat lijkt op zo van die zoute nootjes en dat er voor zorgt dat je binnen het half uur op het toilet zit!








Tijdens onze tocht leerden wij ook kennismaken met een rode vrucht. Het is geen vrucht om op te eten, maar om u te schminken. Al vlug tekenden wij strepen op elkaars gezicht, dit was zeker fun verzekerd!

 Na de mooie wandeling was het tijd om te gaan eten! Flink als we waren kwamen we goed op tijd aan voor het avondeten. Geduldig zaten we te wachten toen plots Ali aankwam met iets groots harig op zijn arm... het was een harige vogelspin!



We vonden het toch een schattig beestje en we poseerden dan maar even met hem op de foto.

Zondag stonden wij op met regen. Het was niet zo fijn, maar wij zijn allemaal zeer avontuurlijk dus de planning ging door. We stapten in het bootje richting één van de rivierdorpjes.




De meeste dorpen hebben ook een soort 'inkom'. Als je erdoor loopt worden de slechte geesten en gedachten achtergelaten! Tijdens onze wandeling verzamelde Ali verschillende soorten planten en kruiden die we later zouden gebruiken voor een kruidenbad!

Nadat we terug in onze boot stapten en in het midden van de rivier op een gezellige plaats tussen de rotsen genoten wij van een zalig kruidenbad! Het was HEERLIJK!!

Na het relaxen was het tijd voor wat actie. Samen met Stijn, Kris, Ilona, en Charlotte gingen we zwemmen in de stroomversnelling! We sprongen van de kant en werden meteen meegetrokken door het water! 


Daarna moesten we goed ons best doen om de kant op te gaan die wij wilden! Super leuk, maar ook super vermoeiend! De stroom ging soms een beetje te hard voor mij, met als gevolg dat Ali ons (de meisjes) soms moest meetrekken!

Wij vonden dit allemaal zo leuk en zijn we nog van de rotsen gaan springen in het water. De stroom was hier niet zo hard, zodat we weer snel boven water kwamen.

Na het zwemavontuur kwam de boot ons weer halen en stond het middagmaal al klaar.

Na een korte pauze, maakten wij ons klaar om de jungle weer in te trekken. Zo kwamen we een heuse 'telefoonboom' tegen. Deze boom gebruik je als je verloren gelopen bent in het oerwoud. De boom maakt echt een MEGA veel geluid!


Zondag zijn we een prachtig touwenparcours gaan doen! Het bestond bijna alleen uit een deathride! We gleden over het water, van eiland naar eiland en in het oerwoud! Het was echt een fantastisch goed gevoel.







We  hadden de smaak te pakken en omdat we toch al heel wat in de jungle rondliepen, voelden wij ons toch Tarzan (voor de jongens) en Jane (voor de meisjes). Uiteraard voerden wij deze coole sprong uit. We kropen omhoog en slingerden over het water en we lieten ons los boven het water. Dit was echt genieten! Het was echt een vrije-val gevoel.

Na het leuke avontuur gingen we vissen vangen. OOhja ik heb echt een aantal vissen gevangen. In het begin waren het kleine zilvervisjes, maar ik heb ook een vegetarische piranha gevangen.



Ik kan jullie hier nog heel veel over vertellen, maar dat doe ik als ik terug ben in België.

Conclusie van deze trip: Danta Bai = PARADIJS = PRACHTIG = WOW…!!

Tot de volgende keer!

Nog enkele leuke sfeerfoto's...

Helemaal klaar voor de deathride!



Onze paraplu :) 

Jungle tocht


De sfeer in de bus...

Plaatselijke dorpje

Jungle tocht

PARADIJS

Groetjes


Tina, Xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten