vrijdag 20 april 2012


Dé top van de wereld = Voltzberg!

Het was TOP! Top van KEI LEUK, maar ook dé top van de wereld!

Een berg, een gigantisch grote mooie zware berg! Deze berg staat zelf op een briefje van 20 SRD! Deze berg zijn we ook gaan beklimmen. Wow, wat was dit zo mooi, zwaar en zalig!
Zaterdag 31 tot 3 april startte het mooie avontuur naar de Voltzberg! Deze berg ik bekend in heel Suriname.

De eerste dag was wel vermoeiend omdat we ongeveer 4 uur in het busje gezeten hebben over de meest hobbelige en verlaten wegen. Tijdens heel de rit werden wij voorzien van heerlijke snacks, koekjes en andere lekkernijen.

 

Na een lange busrit stapten we over in een bootje. Genieten was dit in de zon. Even later werd het nog mooier! We kregen allemaal een lekker fris pintje op de boot! Wow, dit smaakte enorm! Het was zo zalig en relaxt op de boot. Ook was er een hele goede sfeer. Dit was echt wel het beste terrasje ooit, uit heel mijn leven al. Na zo’n twee uurtjes kwamen we aan op onze locatie. Enkele aasgieren wachtte ons op, wat een leuk ontvangt comité.

's Avonds verwende Marcel (chauffeur en tevens onze kok) ons met lekkere kip met rijst en kapsoi!

Zondag maakte we een héérlijke wandeling naar de Moedervallen (= een mooie stroomversnelling) toen het begon te regenen. Spijtig genoeg heeft het niet meer gestopt.

Na het middageten merkten we wilde aapjes in de bomen. Ze roken of ze hoorden het dat wij eten kregen en ze kwamen langs alle kanten! De lekkere aapjes wachten op een heerlijk stukje banaan. We staken kleine stukjes banaan in onze mond en de aapjes namen het uit onze mond!

In het begin vond ik dit kei vreemd, maar dit was zo schattig! Ik zelf heb geen banaan gegeten, maar het was ook weer zo fijn om dit mee te maken!

Daarna gingen we een kaartspel spelen. Het kaartspel 1, 2, 3,.. een super leuk spel, maar je moet hier enorm snel bij zijn! De ene is al wat sneller dan de andere, maar ik vertel hier niet wie de traagste was… J

Sommige waren ondertussen voor ons lekkere bakabana’s aan het maken! Hmmm, smullen!! Binnenkort maak ik deze ook klaar in België.
Maandag vertrokken we om 8uur richting de Voltzberg. 5 minuten varen, 3 uur plat stappen en ongeveer 30 minuten steil naar boven! Hier doe ik ook zeker aan sport!
Na de wandeling op het platte stuk kwamen we aan op 'het plateau'. Dit was een grote, platte rots waarop af en toe en cactus groeide en waar af en toe een hagedis overliep.

Even korte reacties als we op het plateau stonden:
-       WOOOOOOUUUW!
-       Zie dat af!
-       Moeten wij daarop geraken?
-       Nice!
-       Wajooo….
-        


Niemand kon geloven dat wij daarop moesten en dit op een half uur! Je ziet dat het op de foto heel stijl is, maar dit was het in het echt ook! Zonder beveiliging gingen we op deze berg!

Na een korte pauze, vertrokken we stijl omhoog de berg op! Spannend, gaan we de berg halen? Gaat het niet te glad zijn? Wat als het gaat regenen… Gelukkig heeft de regen ons gespaard en bij de terug keer kregen wij een douche.


Beklimming... 
Wij beklommen al schuivend en al vallend de berg. Wij als een écht team beklommen de berg! We moedigde elkaar aan en hielpen elkaar tot boven. Dit was ook nodig om tot aan de top te geraken. Vol voldoening stonden wij ineens met zen allen op de TOP van de berg!
WOW WOW WOW! Dit was zo ongelooflijk!!!


Boven op de top van de berg, hoorden wij de brulapen, brullen! Wat was dit allemaal zo een machtig gevoel. Je zag enorm ver! We zagen zelf waar het aan het regenen was en waar het terug stopte! Wat een magisch effect had dit op ons! We genoten van het uitzicht en namen hier ook enkele mooie foto’s.

Even ter informatie deze berg zijn wij dus beklommen zonder beveiliging! Door de hulp van iedereen zijn wij erop geraakt

Springen op de Voltzberg!
Na een tijd die moeilijk te zeggen is (ik schat 30 minuten) was het dan weer tijd om naar beneden te gaan. Er kwam een regenwolk aan (kan je natuurlijk optijd spotten als je het dak van de wereld zit!) en aangezien dat deze berg al behoorlijk glad is zonder regen is het echt erg gevaarlijk om hem te beklimmen in de regen.
Na een toch van +- 3 uur kwamen we weer aan bij het begin.
Hier was ook een kleine waterval


Moedervallen


Ook dit was weeral een zalig leuk gevoel en vol voldoening kropen wij op het einde allemaal zalig in onze hangmat. 

Het was GENIETEN!

Tot de volgende keer! Hieronder nog enkele leuke sfeerfoto's ;)










Rarara, wat bootsen wij hier na? :) 

Tina, X

2 opmerkingen:

  1. Amai ge hebt weer wat dingen gezien zenne :)
    Stiekem ben ik toch wel jaloers hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie bootsen een vliegtuig na op de airstrip iets achter het kamp bij Voltzberg.

    BeantwoordenVerwijderen