woensdag 14 maart 2012

27 februari - 2 maart

Maandag 27 februari – vrijdag 2 maart

Net zoals de vorige keer ziet er onze week ongeveer hetzelfde eruit. Toch waren er nu ook weer spetterende gebeurtenissen in deze week. We hebben ook bakabana's gemaakt! Super lekker. Bakabana's zijn lekker gebakken bananen in deeg. Eventjes bakken en dan is het SMULLEN!! ;)

 

Nog enkele leuke momenten...
 Dinsdag 28 februari
Anouk, Charlotte, Kris en Yanka, hielpen enkele dagen op het kinderboekenfestival. Ze organiseerde daar allemaal leuke activiteiten voor alle kinderen. Dit wilden wij dan ook graag meemaken en we gingen op bezoek, zonder dat ze dit wisten! Op dinsdagavond vertrokken we richting naar het kinderboekenfestival!
We kwamen er aan en Anouk zag ons als eerste! Iedereen was super enthousiast en ze vonden het geweldig dat wij op bezoek kwamen! Dit hadden ze echt niet verwacht en ze vertelden onmiddellijk al hun leuke verhalen en lieten ons ook kennismaken met de verschillende activiteiten. Ook hebben we ze in actie gezien en het was echt GEWELDIG!
 

 

Het had al een hele tijd geregend en daardoor was er niet zoveel man gekomen, maar de regen hield ons niet tegen en we deden ook heel wat activiteiten mee. We schilderden, we luisteren naar verhaaltjes, we speelden op de Jembe,… het was allemaal weer super leuk! Ook motiveerde wij kindjes en hielpen we ze bij de activiteiten. Jammer genoeg kwam er een einde aan de leuke avond en trokken wij weer naar huis. Na een lange autorit, begonnen onze magen weer te knorren en we maakten een tussenstop bij de pizzahut. Heerlijk zo’n pizza hier in Suriname! J

 
Ondertussen stonden de straten bijna volledig onder, het regenen was nog niet gestopt! Als we thuis waren, kropen we in ons bed, want de andere dag moesten wij terug naar school.
We stonden op en alle straten stonden blank. Het was blijven regenen en dan kan je niets meer bereiken. Alles stond onder water.

Donderdag 1 maart
Op donderdag was het BBQ bij ons thuis! Wij hadden geluk met het weer, want het was een stralende dag! Onze Surinaamse mama hielp ons bij alle voorbereidingen en daardoor werd dit dan ook een succes! Het was zo een leuke gezellige avond, iedereen had zijn buikjes rond gegeten.
Het was een avond vol sfeer, ambiance en super lekker eten! J

Na de lekkere BBQ, alles terug opgeruimd. Sommige zijn daarna nog gaan feesten, maar ook een groot deel kroop in zijn/haar bed. De volgende dag, werden wij ook verwacht op stage.

Van zaterdag tot maandag vertrekken wij weer naar Danta Bai, terug naar het PARADIJS, maar nu om nog andere activiteiten te doen! We kijken er al naar uit! J

Als je ook al uitkijkt naar mijn nieuwe avonturen, lees dan zeker de volgende blog verslagen!!

Ik kan jullie wel al vertellen dat ik mij hier super goed amuseer, maar ik mis jullie natuurlijk ook allemaal enorm hard! Ik denk veel aan jullie.

Have fun allemaal! Ciao J

Dikke kussen

Tina, X

1 opmerking: