dinsdag 27 maart 2012

Galibi – de loslopende dierentuin

Hoi iedereen

Na een drukke, boeiende, interessante,… stageweek gingen we in het weekend genieten van een uitstap naar Galibi. Van zaterdag tot zondag 18 maart vertrokken wij met de bus. Het was een hele lang busrit, maar we keken er naar uit om dé grote schildpadden te zien!

Stand Gallibi
We stopten met de bus en dan stapte we over in een bootje. Al onze rugzakken goed ingepakt, want anders werd alles nat. Als eerste gingen we even naar het buurland. We zetten voet in Frans-Guyana en wat gek! Ze rijden hier terug langs de rechterkant, dit is normaal, maar dit was terug even wennen. In Frnas-Guyana betalen ze ook met de euro, nu wij allemaal SRD’s in ons bezit hebben en geen euro’s meer konden we betalen met de euro.

Boottocht
We hebben hier een oude gevangenis bezocht en de plaatselijke markt. Even rustig genoten van het landschap en dan weer met de boot vertrokken, maar deze keer naar het eiland Galibi.

Op Galibi, wonen allemaal indianen, die 24u/24u steeds zat. Wat was dit grappig! We installeerde onze hangmat en we genoten van een frisse duik in het water! HeerlijkJ

S’avonds vertrokken we met onze boot richting de plaats waar de schilpadden uit het water komen. We mochten onze zaklampen niet gebruiken, want dan verstoren wij de schildpadden en keren ze terug in het water. In de donkere gingen we de schildpadden spotten, al snel zagen wij er een uit het water komen, maar iemand van een andere groep scheen met zijn/haar zaklamp en de schilpad draaide zich om en keerde terug in het water.

We moesten nu een tijdje wachten op het strand, maar ons geduld werd beloond! Even later zagen we een reusachtig schildpad eieren leggen. Ze maakt eerst een put in het zand en dan legt ze haar eieren. Je zou denken enkele eieren, nee hoor! Zo’n 180 – 200 eieren legt ze in het strand. Eens het schildpad de eitjes legt gaat ze in trance en konden we enkele foto’s nemen zonder flits! Het is hier een beschermd diersoort dus we respecteren zeker de dieren. Het was mooi om te zien. Nadat de vele eieren gelegd waren, bedekte het schildpad haar eieren onder het zand. Nadat de eieren goed verstopt waren, ging ze terug naar het water. De sporen van een schildpad lijken enorm hard op de sporen van een traktor! Zo weten jullie ook ineens hoe breed een schildpad wel is! Het zijn echt reusachtige dieren.

Na een lange avond genoten we in ons hangmat en we gingen allemaal naar dromenland. De volgende morgen gingen we even op stap en we bezochten een dierentuin. Niet zomaar een dierentuin een dierentuin waar de dieren gewoon loslopen! Heel gek, maar zo fijn! We werden direct ontvangen en al snel sprongen de aapjes op ons! Het zijn echte slimme beesten! Ze weten perfect hoe ze voorbeeld een flesje moeten opmaken! Ook was Julie zo bijna haar zakdoek kwijt. Nadat de aapjes op mij zaten nam ik een luiaard vast! Een luiaard is echt enorm lui en doet helemaal niets, de naam past zeker bij het dier. Ook heb ik een baby kaaiman vastgehad, een anaconda (slang), neusbeer (die zijn jaloers op de luiaard) en een super mooi toekan!


  

Echt geweldig om al die levende dieren te zien en dan nog eens dat we deze konden vastnemen. Wow, wat een avontuur!

Morgen start weer een nieuwe stageweek, met heel wat leuke activiteiten op de planning. Ik kijk er weer naar uit!

Tot de volgende!

Mi lobe you! Dikke brassa

Tina, X

Geen opmerkingen:

Een reactie posten